Hangzhou Pule Kindergarten

Hangzhou Pule Kindergarten
KINDERGARTEN
HANGZHOU, CHINA
  • Architects: goa
  • Area: 7800 m²
  • Year: 2019

 

The kindergarten is located in Binjiang District, Hangzhou, covering a total area of nearly 7,800 square meters. As an area with numerous high-tech industries like Alibaba, the rising ranking of Binjiang District among all districts in Hangzhou is accompanied by the demanding standards for educational facilities in recent years.

In an emerging and flourishing urban area that benefits from science and technological progress, the key challenge facing the architects was how to embody the contemporary sense of educational facility.

Finally, given the tight schedule and limited costs, the architects managed to construct an “attractive” kindergarten architecture through a modular concept combined with rapid construction

Hangzhou Pule Kindergarten

The project was located in a very demanding site. According to the Standards for Construction of General Kindergarten B33/1040-2007 released by Zhejiang Province, the total land area of the project and average area of its classrooms are only 78% of the lower limit of the standard value respectively.

Since it is surrounded by high-rise buildings, its sunshine condition is not that good.

There is an angle of 60° between the diamond-shaped building land and due south. If it adopted the traditional orthogonal grid layout, the lighting direction, the sunshine duration and the land use efficiency couldn’t be ideal at the same time

Hangzhou Pule Kindergarten

In view of this, the “hexagonal” motif became a way to solve problems, as it is the most common shape in nature and has the dual advantages of “complete filling” and “highest efficiency”.

The combination of hexagonal honeycombs conforms to the oblique angle of the site to introduce lighting to the maximum extent. What’s more, it also takes into account several requirements like favourable orientation, sunshine duration and site fitting rate

Hangzhou Pule Kindergarten

The hexagonal motif created a lot of non-right-angle spaces, thus fitting into the nature of children who are fond of exploring and playing.

In order to further break the monotony of the corridor design, a zigzag “activity zone” emerged as the skeleton of building, which connects spatial units and provides a large number of communication spaces of different sizes, shapes and privacy, aiming at encouraging children to explore and communicate with others

Hangzhou Pule Kindergarten
Hangzhou Pule Kindergarten
Hangzhou Pule Kindergarten

On the other hand, the architects managed to expand the space in three dimensions, to ensure the outdoor activities for children in cramped space.

The building volume set back along the city roads to form rooftop terraces with different elevations, which are open to students as an extension of the ground-floor activity space

Hangzhou Pule Kindergarten

Under the requirement of assembly rate, the project attempted to respond to the regional background of the “Science and Technology Industry Cluster” by introducing new materials and technologies from the latest urban architecture. The finish coat of exterior facing used white corrugated color steel plate on the basis of traditional masonry window and wall system

Hangzhou Pule Kindergarten

In the context of China’s construction practice, color steel plates are usually adopted in industrial plants for their low costs and convenience for construction, and few architects use them in Kindergartens. In fact, color steel plates have unique advantages such as durability, waterproofness and integrality. Its unique and delicate texture combined with the matching of warm tone brings people a fresh and natural visual experience, which exactly meets the requirements of the children’s educational space

Hangzhou Pule Kindergarten

Hangzhou Pule Kindergarten

Hangzhou Pule Kindergarten
Hangzhou Pule Kindergarten

Hangzhou Pule Kindergarten

archdaily

https://nama3d.com/

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *