مدرسه

طراحی متفاوت مدرسه ی ابتدایی Hongling در نزدیک تپه Antuoshan  واقع در شهر Shenzhen  در جنوب کشور چین

این پروژه 34 هزارمتر مربعی که در سال 2019 میلادی توسط استودیوی معماری O-office طراحی و اجرا شده است.

طراحی این پروژه بیشتر بر اساس توجه به ارتباطات عمودی طبقات و تعاملات و همچنین پاسخ به ویژگی های جسمی و روانی کودکان در طراحی مکان و منظر معماری صورت گرفته است.

استودیوی معماری O-office  در سال 2005 میلادی توسط Jianxiang و  Ying Jiang  راه اندازی شده است.

Hongling Experimental Primary School / O-office Architects

Architects: O-office Architects

Location: SHENZHEN, CHINA

Area: 33721.0 m2

Project Year: 2019

Photographs: Chao Zhang, Siming Wu, Nicky Huang

The building site of Hongling Experimental Primary School (HEPS) and its surrounding cities was originally a hill named Antuoshan in the north-west part of Futian District. This hill is widely known in the city because it had provided a huge quantity of granite earthwork for urban reclamation. As a result, the hill almost disappears, except a small lonely part standing to the west of the school site. The rest of the terrain was levelled into urban development land after the gradual withdraw of the quarrying operation

The site of HEPS, originally planned for a 24-class school, is about 100 by 100 meters. Its current capacity has increased to 36 classes due to the huge pressure from the lack of school places, with a total floor area doubled of the original planning. The building ratio is over 3. Besides, giving way to the subway line at the southeast corner, the retreat from the road on all sides, and the building code of the sunshine spacing (although often questioned in the south of the country, but it is still a mandatory requirement), the architectural design has to confront many challenges form the space

منبع:archdaily

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *