برج مارپیچ

طراحی برج دیده وری با نام (برج مارپیچ)به مساحت 15.6 متر مربع در شهر shenzhen کشور چین

این پروژه توسط استودیوی معماری چینی doarchi در سال2019 میلادی طراحی و اجرا شده است.این پروژه در یک ناحیه ی مرتفع که توسط کوه ها احاطه شده است قرار دارد.

معماران پروژه بر این باورند که فرم چرخشی این پروژه سبب شده است تا مخاطب بتواند با مناظر پیرامون ارتباط دیداری ملموس تری برقرار نماید.

Tower of Spiral

PAVILLION.SHENZHEN, CHINA

Architects: Doarchi

Area: 15.6 m2

Year: 2019

Photographs: SCHRAN

Text description provided by the architects. We need a natural place to clear up the melancholy mood in busy urban life. The tower is located in such a vast land surrounded by mountains. The site is located in a high-lying area, with a pool reserved for irrigation

Around the pool, we have created a straightforward and simple ascending space, so that people can observe and feel nature in different latitudes

Spiral provides a slow flowing way of viewing for the viewer: Visitors enter the relatively narrow tower from the outside

The line of sight also changes from the outward earth to the inward pool. You will see the sky and the viewer himself in the pool. Then you can walk slowly to the top of the tower, and catch the earth you just stepped on again from the high place

Tourists, the tower and the earth are integrated here. The white PTEE film and the tensioned metal mesh are the materials of the tower. Between the penetration and the impermeability, they present a spiral of 810 degree

منبع:archdaily

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *